Seminario cientificotècnic: "El control genètic de la morfologia del fruit en meló" - IVIA
Ves enrere Seminario cientificotècnic: "El control genètic de la morfologia del fruit en meló"
Seminario cientificotècnic: "El control genètic de la morfologia del fruit en meló"
- Ponent: Dr. Antonio Monforte (Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes IBMCP (CSIC-UPV)
- Lloc: Saló d'Actes de l'IVIA
- Data: Divendres 23 de febrer de 2018. 13:00 h.
- Resum:
Les varietats de meló (Cucumis melo L.) que cultivem actualment s'han desenrotllat a partir de la domesticació de plantes silvestres que produïen fruits d'unes poques desenes de grams sense a penes polpa comestible. Estos melons silvestres encara es troben en África i Àsia. Des de llavors el cultiu de meló s'ha diversificat en tot el món, generant-se una gran variabilitat en morfologia de fruit, amb varietats amb fruits des de pocs centenars de grams a més de 35 quilos i formes des d'aplatades a extremadament allargades. En el nostre laboratori intentem entendre la base genètica d'esta variació morfològica, des de la domesticació fins a les diferències entre varietats tant per a conéixer l'evolució del cultiu com per a desenrotllar ferramentes de millora.
Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.