Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere Seminari científico-tècnic: "Ni més ni menys metalls en la meua paella"

Seminari científico-tècnic: "Ni més ni menys metalls en la meua paella"

  • Ponent: Dr. Lola Peñarrubia (ERI BIOTECMED, Dept. Bioquímica i Biologia Molecular, Fac. Ciències Biològiques, Universitat de València)
  • Lloc: Saló d'Actes de l'IVIA
  • Data: Divendres 19 de gener de 2018. 13:00 h.
  • Resum:

Meta-anàlisis recents indiquen que l'anèmia per deficiència de ferro en humans s'exacerbarà en els pròxims anys a causa del canvi climàtic, incrementant els problemes d'obesitat i la "fam oculta" en el món. Per a la prevenció i el tractament de l'anèmia fèrrica, l'OMS recomana una dieta variada que assegure la ingesta sostinguda d'aliments rics en ferro. Per a la major part de la població humana, les plantes són la principal, sinó l'única, font de minerals, la qual cosa fa necessària la utilització d'enfocaments basats en la biofortificació de cereals d'ampli consum, com l'arròs. No obstant això, l'augment d'incorporació de ferro en les plantes pot ocasionar la presa d'altres metalls la ingesta dels quals pot resultar tòxica. En este seminari es tractarà el tema de la incorporació de metalls del sòl i les interaccions entre el coure i el ferro, així com el seu transport a llarga distància fins al gra d'arròs que consumim.

Puede ver la grabación del seminario en nuestro canal de vídeo.