Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere Avanços en el projecte sobre utilització de “Camelina sativa” en alimentació animal

Avanços en el projecte sobre utilització de “Camelina sativa” en alimentació animal

 

L'IVIA acull la 2ª reunió de seguiment del projecte

L'IVIA participa en el projecte de R+D "Estudi agronòmic, tipificació nutricional i valorització dels productes i subproductes de ‘Camelina sativa' per a la seua utilització en nutrició animal", aconseguit en el marc del programa estatal de R+D+i Reptes Col·laboració, iniciat en 2016, la finalització del qual es preveu en 2018.

La planta "Camelina sativa", considerada antigament com una invasora de les plantacions de lli, és objecte de recerques a causa de les propietats de l'oli de les seues llavors, rics en àcids grassos omega-3, en antioxidants naturals com els tocoferols, i en vitamina E. El processament genera subproductes susceptibles d'aprofitar-se en alimentació animal pel seu contingut en proteïnes i en greixos. Les presentacions dels subproductes són en forma de pellofa (rica en fibra), farina (rica en proteïna) i coca (rica en greix i proteïna).

Per aplicar adequadament aquests subproductes en ramaderia, es requereix una adequada selecció de varietats, la determinació de les millors condicions i pràctiques agronòmiques, el coneixement i experimentació de les propietats nutricionals i la digestibilitat en aus, porcins i vedells. També ha de quantificar-se la productivitat, els resultats econòmics i els efectes sobre la qualitat de la carn i els ous.

L'Institut Valencià d'Investigacions Agràries ha acollit en el seu Centre de Tecnologia Animal en Segorbe, el passat dia 13 de setembre, la segona reunió tècnica de seguiment del projecte. En aquesta reunió van participar representants de l'empresa Dadelos Agrícola, entitat coordinadora, i altres socis del projecte -entre ells l'IVIA-, la Universitat Autònoma de Barcelonal'Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària de Madrid, les empreses Camelina Company España i INNOVATER, i la Sociedad Cooperativa Ganadera de Caspe.

Les reunions de seguiment són fonamentals per a valorar els resultats obtinguts fins al moment i reajustar activitats per a aconseguir els resultats esperats, a més d'enfortir la coordinació i abordar de forma eficient les següents fases del projecte.