Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

DESTAQUEM

L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”

L’investigador de l'IVIA Prof. Lluís Palou editor convidat d'un número especial sobre patologia de postcollita de la prestigiosa revista científica “Frontiers in Horticulture”

Les malalties de postcollita són una de les principals causes de pèrdues i desaprofitament alimentari en el sector de les fruites i hortalisses. Actualment, las principals investigaciones en patologia de postcollita tenen com a objectiu comprendre les interaccions entre l'hoste i el patogen, aclarir aspectes bàsics i aplicats de l'epidemiologia i desenvolupar ferramentes innovadores per a un maneig sostenible i un control cost-efectiu de les malalties.

Estos temes d'investigació es tracten en el nou número especial de la revista “Frontiers in Horticulture” titulat “Innovative Approaches to Understanding Host-Pathogen Interactions, Epidemiology, and Managing Diseases caused by Postharvest Pathogens that Induce Loss and Waste of Horticultural Produce” i co-editat pel Prof. Lluís Palou, coordinador del Centre de Tecnologia postcollita (CTP) de l'IVIA, el Prof. Gianfranco Romanazzi (Marxe Polytechnic University, Italia) i la Dra. Bàrbara Blanco-Ulate (University of Califòrnia, Davis, els EUA).

Tots els científics que investiguen en estes temàtiques queden convidats a contribuir a este número especial. La data límit per a la presentació de manuscrits és el 30 juny de 2024.

Enllaç per a informació addicional i enviament de manuscrits:

https://www.frontiersin.org/research-topics/61981/innovative-approaches-to-understanding-host-pathogen-interactions-epidemiology-and-managing-diseases-caused-by-postharvest-pathogens-that-induïx-loss-and-waste-of-horticultural-produïx/overview


 

Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"

Investigadors de l'IVIA avancen resultats dels projectes DESALICitrus i SOSTESABIO en la jornada "Avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada"


 

La Universitat de Cartagena va celebrar una jornada tècnica sobre avanços en el coneixement agronòmic del reg amb aigua marina dessalada, el passat 13 de març. En ella van participar els principals experts d'Espanya en esta matèria, procedents de la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat d'Almeria i l'IVIA. Les aportacions dels investigadors de l'IVIA van permetre avançar alguns dels resultats generats pels projectes DESALICitrus -finançat per l'Agència Estatal d'Investigació- i SOSTESABIO -finançat amb fons propis de l'IVIA i susceptible de ser cofinançat per la Unió Europea a través del programa FEDER 2021-2027 (Projecte 52203).

El Dr. Juan Gabriel Pérez, del Servici de Tecnologia del Reg de l'IVIA, va donar una visió general de l'estat actual de l'ús de l'aigua marina dessalinitzada a la Comunitat Valenciana. També va mostrar els primers resultats dels estudis de camp on s'està avaluant l'efecte de l'alt contingut en bor en l'aigua marina dessalinitzada quan s'utilitza per al reg agrícola. Així mateix, va explicar com diverses estratègies agronòmiques, com l'ús de portaemplets tolerants al bor, i l'ús d'encoixinament del sòl poden pal·liar els efectes negatius que genera de l'excés de bor en el cultiu.

El Dr. José Miguel de Paz, del Centre d'Agricultura Sostenible de l'IVIA, va presentar les línies de treball que s'estan desenvolupant al nostre Institut per a la modelització del bor en el sistema sòl-planta i va anunciar que estes es troben en un estat avançat que permetrà implementar un sistema d'ajuda a l'agricultor per tal de facilitar el maneig de reg amb aigües alternatives, amb alt contingut de Bor, sense que es veja afectat el cultiu.

Imagen desalación