Menú

Portals

Projectes cofinanciats per

Actualitat

Ves enrere Participem en el projecte CITRUSTECH per a la modernització de la citricultura mitjançant la mecanització de la recol·lecció

Participem en el projecte CITRUSTECH per a la modernització de la citricultura mitjançant la mecanització de la recol·lecció

La citricultura espanyola i valenciana estan sotmeses a una gran pressió dels mercats que obliga al sector a una millora constant en la gestió de les explotacions, i en l'execució de les operacions agrícoles, amb l'objectiu de millorar la seua competitivitat i sostenibilitat.

Conscient d'aquesta realitat, el Centre d'Agroenginyeria de l'IVIA treballa en el desenvolupament de tecnologies per a millorar l'eficiència i la sostenibilitat econòmica i mediambiental de les operacions mecanitzades en cítrics, i en particular de la recol·lecció.

Imagen folleto CitrustechEn línia amb aquest propòsit, ha sigut presentat recentment el projecte CITRUSTECH que pretén desenvolupar i adaptar prototips, tecnològicament avançats, per a aplicar-los a la recol·lecció de cítrics, tant per a consum en fresc com per a la indústria. Aquest objectiu principal s'acompanya d'uns altres, associats i igualment importants, com l'anàlisi dels sistemes de maneig de plantacions, l'adopció de sistemes de poda que faciliten l'ús de les màquines, o la formació de tècnics i agricultors en tècniques de cultiu més segures, que milloren la sostenibilitat de les explotacions i siguen més respectuoses amb el medi ambient.

Al llarg del mes de març s'han realitzat diverses reunions de coordinació per a valorar i informar de l'impacte de l'estat d'alarma causat pel COVID-19 en les operacions de recol·lecció de cítrics de varietats tardanes i en l'execució del projecte.

Aquest projecte està cofinançat a través d'una ajuda del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural -FEADER- en un 80% i al 20% per fons de l'Administració General de l'Estat. L'import total de subvenció per a l'execució del mateix és de 569.860,61€.

Les entitats participants són: Cítrics del Andévalo S.A., ANECOOP S. Coop., Universitat de Còrdova, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de València, Institut Valencià d'Investigacions Agràries i Fundació Cajamar.

L'organisme responsable del contingut és l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA). I l'autoritat de gestió encarregada de l'aplicació de l'ajuda FEADER i nacional corresponent és la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària (DGDRIFA).