Seminaris anteriors

Seminario científico: La inhibición de la floración en los cítricos. Diferencias entre la etapa juvenil y la adulta

El viernes 16 de noviembre, a las 13:00 h., en el Salón de Actos del IVIA, el Dr. Carlos Mesejo (Instituto Agroforestal Mediterráneo, IAM-UPV), impartirá un seminario sobre la inhibición de la floración en los cítricos. Están todos invitados

Seminario científico: La melaza como fuente de alimentación para los insectos, ¿un dulce tóxico?

La melaza es una excreción rica en azúcar producida por insectos como los pulgones, moscas blancas o cóccidos que se alimentan del floema de las plantas. Muchos parasitoides y depredadores se alimentan de la melaza para cubrir sus necesidades energéticas. Sin embargo, la melaza puede ser una nueva ruta de exposición a los insecticidas para estos insectos beneficiosos.

Seminario científico: Preharvest, but not postharvest water stress conditions regulate tomato fruit cuticle metabolism and affect fruit firmness

The softening of fleshy fruits, such as tomato (Solanum lycopersicum), is complex and is thought to be influenced by substantial cell wall metabolism and intercellular separation, as well as transpirational water loss and cellular water status.

Seminario científico extraordinario: Recent trends on aspects of fruit ripening syndrome and deployment of innovative postharvest technologies

Seminar outline is composed of four interrelated sections dealing with recent trends on perishable handling of fresh produce, the elucidation of the fruit ripening syndrome in tree fruit crops such as peach and plum with diverse ripening patterns, the incidence and management of physiological disorders due to extensive cold storage, and examples of state-of-the-art postharvest technologies such as new interactive storage systems (Dynamic Controlled Atmosphere), the application of ethylene antagonists (1-methylcyclopropene), ozone, and the combined effect of sulfur dioxide fumigation and controlled atmosphere to extend fruit market life.

Seminario cientificotècnic: Alguns virus bons - Ús i influència dels virus entomopatògens en el control d'insectes plagues

L'ús d'insecticides orgànics de síntesi és la ferramenta tradicional que s'ha usat per a controlar les poblacions d'invertebrats que afecten la producció agrícola. Estos productes, molt eficaços fins ara, estan sent substituïts per aproximacions més respectuoses amb el medi ambient i la salut humana com són l'ús d'enemics naturals.

CANCELADO - Seminario científico-técnico: Preharvest, but not postharvest water stress conditions regulate tomato fruit cuticle metabolism and affect fruit firmness

The softening of fleshy fruits, such as tomato (Solanum lycopersicum), is complex and is thought to be influenced by substantial cell wall metabolism and intercellular separation, as well as transpirational water loss and cellular water status.

Seminario cientificotècnic: Noves estrategies per estudiar l'hormona juvenil en mosquits: microRNAs, gene editing i mass spectrometry imaging

Els mosquits són vectors de moltes de les pitjors malalties infeccioses en el planeta. La busca de nous mètodes de control dels mosquits depén, en part, d'un millor coneixement de la seua biologia bàsica.

Seminario cientificotècnic: "Origen, evolució i domesticació dels cítrics. Un nou marc evolutiu per al gènere Citrus"

La dilatada i intricada història del cultiu dels cítrics ha fet que la seua genealogia, la seua filogènia i la seua taxonomia, basades en propostes antigues i conflictives, s'haja mantingut en un estat caòtic fins hui en dia. Afortunadament, la recent irrupció de la genòmica comparada ha proporcionat evidències per a discriminar les espècies "pures" de cítrics dels híbrids i mescles.

Seminario cientificotècnic: "Funció de les proteïnes p24 en la regulació del tràfic de vesícules en la via secretora i la seua possible relació amb la resposta a la salinitat"

Els membres de la família de proteïnes p24, també coneguda com a família TMED, són reguladors clau del tràfic de proteïnes mediat per vesícules al llarg de la via secretora però, no obstant això, se sap molt poc sobre les seues funcions en les plantes.

Seminari cientificotècnic: "Què és eixa cosa anomenada desertificació?"

Una part important del territori espanyol i gran part del de la Comunitat Valenciana apareixen en tots els mapes de risc de Desertificació. Per això i donades les seues implicacions per a la societat, es fa necessari definir exactament què és i com es produïx la Desertificació. Només d'eixa manera podrem conéixer quin és l'abast del problema en el nostre territori i com es poden limitar o combatre els seus efectes.

Mostrant 1 - 10 de 77 resultats
de 8