Actualitat

“Anatomía de los cítricos” un llibre de referència per a estudiants, estudiosos i curiosos respecte a la primera producció de la C.V.

 

Portada del libro Anatomía de los Cítricos

Els investigadors de l'IVIA, doctors Belén Martínez, Francisco Tadeo, Mary Rus Martínez, Marta Ruiz, María Ángeles Forner, Domingo Iglesias, Manuel Talón i Eduardo Primo; juntament amb els professors de la UPV, doctors Carlos Mesejo, Carmina Reig, i Manuel Agustí, han sigut els seus autors.

L'agricultura del s. XXI ha d'estar basada en el coneixement científic, i no solament en l'empirisme i l'experiència, per molt àmplia que aquesta siga. Solament d'aquesta manera l'agricultor serà capaç de comprendre i interpretar l'adaptació de les espècies al mitjà i afavorir la producció de fruits. A tot açò contribueix el coneixement en Anatomia, Bioquímica, Biologia, Botànica, Climatologia, Edafologia, Entomologia, Fisiologia, Genètica i Patologia.

El primer pas per a l'avanç en el cultiu de les plantes és conèixer com són els seus òrgans i els seus teixits. "Anatomía de los Cítricos" descriu en profunditat els òrgans d'aquestes plantes (arrel, tija, fulla, flor, llavor i fruit) explicant com estan organitzats i com són els seus teixits. El text es recolza en una selecció de 161 fotografies de microscopia òptica i electrònica obtingudes en treballs de recerca durant els últims 35 anys.

Acceso gratuït al llibre complet: http://hdl.handle.net/10251/61019