Actualitat

L'IVIA es vist de Roig Brillant: satisfacció i gratitud pel premi de la DO Kaki Ribera del Xúquer

La Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer atorgà aquest any el seu premi anual a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries en el marc d'un esdeveniment que es celebrà el passat 10 d'octubre.

 

El treball conjunt de les cooperatives i productors de la Ribera i l'IVIA ha fet possible transformar un cultiu pràcticament marginal en una producció que aporta rendes a agricultors, comerç, i serveis i indústries associats. Els agricultors i els investigadors s'han aliat per a anar abordant de forma integral els reptes que han anat apareixent relacionats amb el material varietal, la millora de l'abonat i del reg, la prevenció i control de plagues i malalties i l'aplicació de tecnologia de postcollita.

El treball multidisciplinari, amb la intervenció de diversos equips d'investigadors de l'IVIA juntament amb els professionals del sector, i el suport de la DO i els seus productors, ha sigut fonamental en l'èxit d'aquest cultiu. A més, la DO Kaki Ribera del Xúquer, en la seua aposta per la ciència i la innovació, ha demostrat que saber esperar durant els llargs temps que a voltes requereixen la recerca i l'experimentació, dóna els seus fruits, en aquest cas literalment.

L'IVIA agraeix cordialment aquest guardó, que no fa més que incentivar encara més la dedicació i l'esforç dels seus investigadors per a millorar la productivitat del cultiu, la sostenibilitat ambiental i l'ampliació de la campanya comercial, entre altres claus per al futur del sector.