Actualitat

Inauguració de l'exposició "Passat, present i futur de la investigació en l'IVIA"

Dilluns 5 de novembre, al Museu de Ciències Naturals de València, tingué lloc la inauguració de l'exposició "Passat, present i futur de la investigació a l'IVIA" que dóna continuïtat al programa d'actes commemoratius del 150 aniversari de l'Institut.

L'exposició, que podrà visitar-se fins diumenge 2 de desembre al museu, i posteriorment, en Alacant i Castelló, repassa la història dels organismes que han precedit a l'IVIA i il·lustra sobre els nous problemes que afecten l'agricultura i el medi ambient i els projectes que l'Institut està duent a terme per afrontar-los.

Al llarg de l'exposició es tracta de ressaltar els principals avanços científics de l'IVIA però també el seu esperit de col·laboració amb els productors agraris i la comunitat científica, així com l'impacte dels seus resultats en l'economia, la cultura i el paisatge agrari valencians.

L'acte inaugural comptà amb la presència de la Sra. Glòria Tello, Regidora de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de València, qui destacà el paper fonamental de l'IVIA en el desenvolupament científic i tècnic de l'agricultura valenciana al llarg de la seua història. També participà la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, i Vicepresidenta de l'IVIA, la Sra. Mª Teresa Cháfer, qui va agraïr l'esforç del comité organitzador de l'exposició i expresà el desig que aquesta iniciativa permeta a tots els visitants conéixer millor l'institut i la seua història.

Per la seua banda, la Sra. Margarita Belinchón, Directora del Museu de Ciències Naturals, va destacar el paper que desenvolupen els museus en la difusió de la ciència i, en aquest cas, de la ciència agrària en particular. Per últim, el Sr. Enrique Moltó, Director de l'IVIA, presentà el contingut de l'exposició fent un interessant recorregut pels panells i elements que la componen.