Actualitat

Presentem en la Casa de les Bruixes d'Alacant l'exposició Passat, present i futur de la investigació a l’IVIA (28 de gener a 10 de febrer)

Es compleixen 150 anys de la creació del Jardí Provincial d'Aclimatació, organisme precursor de diverses institucions que constitueixen la història de l'actual Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA).

Des del seu origen en 1868, l'objectiu comú de totes aquestes entitats ha sigut prestar un servei públic a la societat valenciana, fent front als problemes del sector agrari a través de la generació de nous coneixements, l'experimentació i la innovació, sempre amb la mirada posada en la transferència de resultats i la seua aplicació pràctica a l'agricultura i la ramaderia.

L'exposició "Passat, present i futur de la investigació a l'IVIA" sintetitza les iniciatives desenvolupades en relació amb el cultiu de molts dels nostres productes (cítrics, caqui, magrana, hortalisses, xufa, vinya, etc.) en el control de les plagues i malalties de les plantes, en el maneig eficient de l'aigua i el sòl, en el desenvolupament de mètodes de conservació de fruites i hortalisses, en el disseny de noves màquines agrícoles o en benestar animal. Tanmateix, es presenten els nous problemes que afecten l'agricultura i el medi ambient i els projectes que estem duent a terme per a fer-los front.

L'exposició és gratuïta i estarà a l'abast del públic en la Casa de les Bruixes d'Alacant des del 28 de gener fins al 10 de febrer. La inauguració oficial tindrà lloc el proper dimecres 30, a les 12.

Imatge invitació expo Alacant