Actualitat

Avanços en la investigació en l'arròs: noves varietats, control de plagues i males herbes i nous mètodes de sembra

El passat 5 de març l'IVIA va organitzar en la Cooperativa Unió Cristiana de Sueca la I Jornada Tècnica del Cultiu de l'Arròs, amb l'objectiu de donar a conéixer els últims avanços sobre aquest cultiu i conéixer de primera mà les necessitats del sector.

La Dra. Concha Domingo, del Centre de Genòmica, va donar a conéixer els treballs de millora genètica i les noves varietats generades per l'IVIA i les característiques de la nova varietat Regina, que prompte estarà a la disposició de tots els agricultors. La Dra. Mª Dolores Osuna, del Centre d'Investigacions Científiques i Tecnològiques d'Extremadura va dissertar sobre els problemes derivats de la resistència a herbicides, mentre que la Dra. Mª del Mar Català, del IRTA, va donar a conéixer els experiments sobre sembra en sec que s'estan duent a terme en el Delta de l'Ebre. Finalment, Eduardo Lázaro i José Vicente Bolinches del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria van mostrar els resultats de les ultimes campanyes de control de Chilo supresalis mitjançant tècniques de confusió sexual.

En la jornada van participar 114 persones de cooperatives i altres empreses del sector, particulars i diversos centres d'investigació.