Actualitat

Avancem resultats del projecte Innobobal en la XXII Jornada Vitivinícola DO Utiel-Requena

El sector vitícola demanda l'aplicació de noves tecnologies per a afrontar amb èxit els nombrosos reptes que planteja el canvi climàtic. La recopilació i interpretació de dades sobre les necessitats d'aigua, l'estat sanitari dels cultius o el nivell de maduració del raïm resulten fonamentals per a prendre decisions oportunes respecte al maneig del reg o a la conveniència de realitzar les diverses operacions agrícoles.

Innobobal és un projecte finançat per FEADER i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que té per objecte crear una Xarxa pilot de parcel·les demostratives de pràctiques vitícoles sostenibles i ecològiques.

En el projecte assagem tecnologies predictives que permeten millorar la qualitat de la varietat autòctona Boval, optimitzant l'ús i aprofitament de l'aigua. Per a això utilitzem sensors senzills i assequibles que faciliten la presa de decisions sobre el reg.

En el projecte s'utilitzarà, a més, l'experiència en el desenvolupament de robots agrícoles per a la captació de dades en camp adquirida en altres projectes, com VineRobot o XF ACTORS, amb la finalitat de recopilar dades que permeten una gestió més sostenible de les explotacions.

En Innobobal participen l'IVIA, a través del Servei de Transferència de Tecnologia de Reg i el Centre de Agroingeniería, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Utiel-Requena, Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, la Cooperativa Agrícola La Immaculada de Casas de Eufemia i l'empresa VisualNacert.

Tota la informació sobre la XXII Jornada Vitivinícola Utiel Requena en https://bit.ly/2RThizr

Imagen proyecto Innobobal