Actualitat

Tres projectes de l'IVIA que donen suport a la producció ecològica s'exposen en el VI Congrés Valencià d'Agricultura Ecològica

Dos dels eixos transversals que orienten l'activitat de l'IVIA són la sostenibilitat i el respecte i foment de la biodiversitat. Aquests principis s'integren en nombroses línies d'investigació dels nostres centres i es concreten en projectes com els que presentem en el Congrés organitzat per la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica a Gandia, els passats dies 3 i 4 d'octubre.

El Centre de Desenvolupament d'Agricultura Sostenible va presentar un exemple d'economia circular, a través d'un projecte de compostatge, desenvolupat en una planta pilot construïda per Mercavalència, capaç de generar 400 tones de compost a partir de 1000 tones de residus vegetals de mercat i 150 tones de palla d'arròs.

El Centre de Tecnologia Postcollita va explicar els resultats d'un treball per a optimitzar la conservació dels caquis de producció ecològica, per als quals no està autoritzat l'ús d'inhibidors d'etilé, que ha permés mantindre fruits de qualitat, amb fermeses de 30-45N, durant un període de dos a tres setmanes.

El Centre d'Investigació i Tecnologia Animal va informar sobre el seu programa de conservació de recursos genètics per a protegir la Gallina Valenciana de Xulella, raça autòctona reconeguda en perill d'extinció, mitjançant la creació d'un banc de germoplasma amb semen congelat i un sistema d'avaluació de la seua qualitat.

En aquests projectes es fomenta la col·laboració interinstitucional i participen entitats com el Consell Agrari Municipal de València o el CEU Cardenal Herrera.


Imagen caqui

 

 

 

 

 

 

 

Imagen caqui 1