Actualitat

Informem els planteristes sobre les noves tècniques d'edició genètica en fruiteres i els últims avanços sobre Xylella

L'IVIA treballa en contínua interacció amb els vivers, tant per a desenvolupar i millorar la qualitat de les varietats com per a garantir la seguretat del material vegetal que s'introdueix en el mercat.

En aquests últims anys s'han dut a terme grans avanços en matèria de genòmica i bioinformàtica que estan permetent superar les tècniques de millora clàssica, basades en el fenotipat, amb ajuda de nous sistemes d'edició genètica. D'altra banda, el sector dels fruiters s'està veient amenaçat per plagues i malalties emergents, de les quals, una de les més clares exponents, és Xylella fastidiosa. Això està exigint respostes àgils i contundents per part de tots els sectors implicats en la sanitat vegetal.

Amb la finalitat de proporcionar informació a les empreses associades, dimarts que ve 12 de novembre se celebrarà en la nostra seu de Montcada una jornada tècnica sobre el paper estratègic dels vivers en l'àmbit de la millora i de la sanitat vegetal organitzada pel grup de fruiters de l'Associació Nacional d'Obtentors Vegetals (ANOVE).

En aquesta jornada, la Dra. Silvia Barbé, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA, explicarà l'estat del projecte PONTE en relació amb el control de Xylella fastidiosa. D'altra banda, la Dra. Elena Zuriaga, del Centre de Citricultura i Producció Vegetal, informarà sobre el desenvolupament de les tècniques més recents d'edició genètica aplicades a l'obtenció de noves varietats fruiteres. Finalment, el Sr. Carles Escrivá, de la D.G. de Producció Agrària de la Conselleria d'Agricultura, informarà sobre els efectes del Reglament (UE) 2016/2031 relatius a les mesures de protecció contra les plagues dels vegetals.

Imagen jornada viveristas