Actualitat

Defensem la contribució dels cítrics a la mitigació del canvi climàtic en la taula redona “El suc de taronja en la dieta mediterrània”.

El Dr. Domingo Iglesias, del Centre per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible de l'IVIA, exposarà els beneficis agroambientals del cultiu de cítrics i el seu paper en l'àmbit de la sostenibilitat ambiental. Les investigacions que s'estan desenvolupant actualment en l'IVIA estan demostrant que les plantacions d'aquest cultiu són capaços de segrestar de l'atmosfera quantitats molt elevades de CO₂, constituint una eina molt eficaç per a mitigar el canvi climàtic. En aquest sentit, l'adaptació del cultiu a unes condicions de l'entorn cada vegada més adverses i la maximització del seu potencial per a la fixació de carboni hauran de ser, sens dubte, reptes fonamentals que s'ha de plantejar el sector citrícola del nostre país durant els pròxims anys.

La importància dels cítrics i el seu suc en la nostra dieta, les seues implicacions en el sector econòmic i productiu de la nostra societat, així com en l'àmbit de la salut i de la sostenibilitat ambiental, formen part del debat "El suc de taronja en la dieta mediterrània" organitzat per Agrifood Comunicación, el 10 de desembre a Madrid.

Imagen Agrifood