Actualitat

Investigadors de l'IVIA i del USDA-ARS editen una obra de referència mundial en patologia de la postcollita de fruites i hortalisses.

Un dels majors problemes que afecten la comercialització de productes hortofructícoles frescos són les malalties postcollita, causades principalment per fongs filamentosos.

A fi d'abordar aquesta complexa qüestió s'ha editat una completa monografia titulada "Postharvest Pathology of Fresh Horticultural Produce". El treball ha sigut elaborat sota la direcció del Dr. Lluís Palou, coordinador del Centre de Tecnologia Post-recol·ecció de l'IVIA, i el Dr. Joseph Smilanick (Departament d'Agricultura dels EUA). En ell han participat 75 investigadors de 19 països.

L'obra està estructurada en 24 capítols i s'articula en tres seccions:

  • "Postharvest Diseases of Fresh Horticultural Produce", on es descriuen els principals agents patògens causants de malalties de postcollita, els seus símptomes (incloent fotografies per a facilitar la seua identificació), la seua importància econòmica, la seua epidemiologia i els mètodes químics convencionals de control.
  • "General Aspects of Infection Causing Postharvest Disease", dedicada als mecanismes moleculars de la patogenicitat dels fongs necrotròfics, els mecanismes de quiescència fúngica durant el desenvolupament i la maduració del fruit i la detecció i control de micotoxines.
  • "Novell Technologies to Control Postharvest Decay of Fruits and Vegetables" en la qual discuteixen els principals mètodes alternatius als fungicides químics convencionals: el control biològic amb microorganismes antagònics, els tractaments tèrmics, la llum UV-C, els additius alimentaris i substàncies GRAS ("Generally recognized as safe"), els compostos naturals (olis essencials i extractes de plantes), els recobriments comestibles antifúngics, amb especial referència al quitosano i als gels d'Àloe spp., els pèptids i proteïnes antimicrobians, i els tractaments inductors de resistència en l'hoste.

El llibre està publicat per l'editorial CRC Press (Taylor & Francis Group). Més informació en: https://www.crcpress.com/postharvest-pathology-of-fresh-horticultural-produce/palou-smilanick/p/book/9781138630833