Actualitat

El Prof. Francisco J. Beitia, del Centre PVyB de l'IVIA, coordinarà un número especial de la revista “Insects” dedicat als mètodes sostenibles de control de plagues en fruiters.

Un dels cinc objectius de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), definits pel seu Consell Rector, és "Previndre les plagues i malalties potencials i emergents i controlar les que afecten actualment l'agricultura valenciana, reduint l'impacte ambiental dels mètodes de control i potenciant els mitjans de control biològics, més ecocompatibles i amb major respecte a la biodiversitat".

El principal òrgan encarregat de materialitzar aquest objectiu és el Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA. Recentment hem deixat constància, en aquest portal i en la nostra web http://gipcitricos.ivia.es, dels últims avanços aconseguits pels nostres investigadors en el coneixement de noves plagues com el trips de l'orquídia, la millora de la Tècnica de l'Insecte Estèril per al control de Ceratitis capitata, o els prometedors resultats del programa de control biològic clàssic de Trioza erytreae amb l'alliberament del parasitoide Tamarixia dryi.

Aquesta setmana volem destacar l'elecció del Dr. Francisco J. Beitia com a editor del número especial que la prestigiosa revista internacional "Insects" dedicarà als mètodes sostenibles per al maneig i control de plagues d'insectes i àcars en cultius fruiters (incloent els cítrics), tant de laboratori com de camp. Aquesta responsabilitat serà compartida amb la Dra. Estrella Hernández-Suárez, de l'ICIA de Tenerife (Illes Canàries) i suposa un reconeixement a la dilatada experiència acumulada per tots dos investigadors en la gestió integrada de plagues i una mostra significativa de les sinergies sorgides de la fructuosa col·laboració entre tots dos centres.

Des d'aquestes línies, els dos editors d'aquest Special Issue animen als investigadors en aquest camp de la ciència a participar en el volum, amb les seues aportacions científiques.

 

Portada Special Issue Insects