Actualitat

Pròxim col·loqui “Estratègies per a la prevenció i el control de HLB a Espanya i Califòrnia” organitzat per l'IVIA.

L'IVIA organitza el dimarts 6 d'octubre, a les 16.30, un col·loqui online sobre l'estat actual de la prevenció i control de Huanglonbing (HLB) a Espanya i a Califòrnia (els EUA). HLB, o greening, és considerada en l'actualitat la patologia més devastadora i principal amenaça per als nostres cítrics.El col·loqui resulta especialment interessant per les similituds entre la citricultura valenciana i la californiana.

El Dr. Rodolfo Canet, director de l'Institut, moderarà el col·loqui, en el qual participaran la Dra. Ester Marco, el Prof. Alberto Urbaneja (tots dos del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA), la Dra. Mª Ángeles Forner (Centre de Citricultura i Producció Vegetal de l'IVIA), el Sr. Vicente Dalmau (Cap del Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat Valenciana) i la Dra. Sara García Figuera (Universitat de Califòrnia).

La Dra. Marco exposarà l'actualitat i els avanços reeixits en la investigació sobre els bacteris associats al HLB.

El Prof. Urbaneja explicarà els mètodes de control i contenció de l'expansió del bacteri i els prometedors resultats en el control biològic del vector Trioza erytrae, present a Galícia i Portugal, amb el parasitoide Tamarixia dryi.

La Dra. Forner informarà sobre el comportament del material vegetal enfront del HLB i les possibles induccions de tolerància o resistència.

D. Vicente Dalmau detallarà el pla de contenció del HLB i els seus vectors a la Comunitat Valenciana.

La Dra. García Figuera ens informarà sobre l'estat de l'epidèmia a Califòrnia i les estratègies que s'han dut a terme per al seu control.

La sessió es podrà seguir de manera telemàtica a través del canal de youtube de la Generalitat Valenciana.
 

  • Consulta el programa del col·loqui.