Actualitat

L'IVIA participa en la taula redona de GIS sobre la importància de la col·laboració entre investigació i empresa

La Universitat i la investigació estan estretament vinculats amb el sector agroalimentari i en aquesta relació és cada vegada més important també el paper de les empreses. Aquesta necessària col·laboració va ser el tema que va abordar dijous passat la taula redona "Investigació i empresa: Exemples pràctics en el sector de les fruites i hortalisses" organitzada pel Grup d'Innovació Sostenible per al Sector Alimentari (*GIS) amb la col·laboració de Eurosemillas.

La Taula redona va ser moderada per José María Fontán, I+D manager de Eurosemillas, i va comptar amb la participació de Manuel Talón, coordinador del centre de Genòmica de l'IVIA, Gabino Sánchez, director de Negocis de la Hudson River Biotechnology, Rosibel Ochoa, vicecanceller d'Investigació de la University of Califòrnia, Alfred van Eeuwijk, professor de la Universitat de Wageningen, Carlos Baixauli, director del Centre d'Experiències de Cajamar, i Ángel de Pino, director del Departament de Producció i Desenvolupament de Anecoop.

La intervenció del Dr. Taló va destacar la importància d'una col·laboració públic-privada que a Espanya s'ha implementat amb retard respecte a països com Holanda o els Estats Units. El Dr. Talón va reivindicar la necessitat d'un marc institucional que regule i done suport a aquestes col·laboracions perquè siguen veritablement efectives i va recalcar la importància de parlar un idioma comú entre empresa i científics. En aqueix sentit, va explicar la importància de localitzar els punts de trobada entre les línies de treball marcades pels investigadors i els sectors que  interessats a utilitzar tecnologies arran d'aqueixa investigació.

D'aquesta manera va sorgir el projecte Citrustech, un clar exemple de col·laboració públic-privada que porta ja 15 anys de desenvolupament gràcies a la confiança i l'entesa entre la necessitat de realitzar investigació bàsica i les prioritats i interessos de les empreses, tal com va explicar el Dr. Taló.

Poden visionar l'enregistrament de l'acte en el canal de Youtube de GIS Alimentario.