Actualitat

El IVIA participa en el programa ‘El cazador de cerebros’ sobre el canvi climàtic

El programa ‘El cazador de cerebros', de RTVE,va abordar en el seu programa d'ahir el canvi climàtic. Quins són i on es donaran els impactes concrets del canvi climàtic i què ha de fer cada regió per a adaptar-se van ser les incògnites que van centrar un programa que va comptar amb la participació de l'IVIA.

La Dra. Concha Domingo, coordinadora de la Unitat de l'Arròs, va presentar una de les línies de treball de la seua unitat: les varietats d'arròs resistents a la salinitat. La Dra. Domingo va mostrar algunes plantes que es cultiven en presència de sal per a poder seleccionar les que presenten major tolerància i així traslladar-les al camp, que és on es realitzen les proves agronòmiques definitives per a valorar si el rendiment és elevat i la qualitat del gra és bona.

A més, va explicar com ha sigut possible l'obtenció d'aquest material tolerant a la salinitat a través de la irradiació, una tècnica  antiga en les quals les plantes són irradiades amb raigs gamma que produeixen xicotetes mutacions i generen una planta diferent.

La Dra. Domingo, malgrat constatar que el canvi climàtic és ja un fet, es va mostrar optimista davant les oportunitats d'adaptació del cultiu amb què les que comptem i en les quals ja s'està treballant en centres com l'IVIA.

Pots veure el programa complet en https://bit.ly/3mizX59