DESTAQUEM

Gran èxit de la jornada de portes obertes en l'IVIA

Gran èxit de la jornada de portes obertes en l'IVIA

L'1 de desembre l'IVIA obrigué les seues portes a més de 150 persones que es desplaçaren per a conéixer les seues instal·lacions, projectes i activitats.

Després de rebre la benvinguda del Director, Enrique Moltó, els visitants participaren en un circuït amb set punts d'interès que permeté obtindre una ampla panoràmica del quefer del centre.

El recorregut s'inicià a l'edifici principal del campus on el Grup de Tecnologia Animal mostrà les noves tècniques en què treballen per millorar la reproducció i el benestar animal. A continuació, el Departament de Citricultura i Producció Vegetal organitzà una divertida activitat didàctica d'identificació de fruites.

El pas pel centre de Genòmica permeté conéixer una ampla varietat de cítrics i, fins i tot, que els que ho desijaren s'emportaren una mostra del seu propi ADN. Postcollita, a més de mostrar el seu treball en materia de processament i control d'enfermetats, oferí una estimulant cata de fruita. A continuació el Grup d'Agricultura Sostenible sorprengué mostrant un actiu vermicompostador i una maqueta que permeté mostrar, de forma molt visual, què és la petjada de carboni.

L'itinerari continuà pel centre d'Agroenginyeria on es mostraren els darrers avanços en pulverització o detecció d'enfermetats mijançant visió artificial.

El pas pels hivernacles i parcel·les de la finca oferí una completa mostra de les experiències que es duen a terme per reduïr el consum d'aigua de reg i adaptar els cultius a la sequera i a l'augment de la salinitat.

Per fi, abans d'acomiadar-se, els visitants conegueren l'hivernacle d'horticultura i les varietats tradicionals que està recuperant i reintroduint l'IVIA en el mercat. I amb esta parada va concloure una jornada festiva que, esperem, fora del gust de tots els que gaudiren d'ella.