DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA participa en WaysTUP!, un projecte europeu d'economia circular

L'IVIA participa en WaysTUP!, un projecte europeu d'economia circular

L'economia circular és un concepte econòmic, lligat a la sostenibilitat, l'objectiu de la qual és que els productes, materials i recursos mantinguen el seu valor en el cicle econòmic, durant el major temps possible, i que es reduïsca al mínim la generació de residus.

El Centre de Tecnologia Animal de l'IVIA, incorporant aquests principis, està desenvolupant una línia de treball per a valorar nutricionalment matèries primeres alternatives i subproductes per a l'alimentació dels animals. Un dels productes estudiats és la proteïna provinent de farina d'insectes que, alimentats amb residus urbans, podrien ser processats per a l'alimentació d'aus.

La farina d'insectes, encara que el seu ús encara no està permés a la Unió Europea, és considerada una de les fonts alternatives de proteïna per a l'alimentació animal del futur. Obtinguda normalment a partir de les larves, aquesta farina és rica en greix i proteïna i, de fet, és un ingredient habitual en la dieta dels ocells en condicions naturals. No obstant això, perquè aquest producte s'incorpore al mercat de les fonts d'alimentació animal, és necessari demostrar que és un ingredient segur i que és possible la seua producció a gran escala de manera sostenible.

Aquesta línia d'investigació ha motivat la participació de l'IVIA en el projecte europeu WaysTUP! en el qual diverses entitats de 10 estats de la Unió Europea i Turquia pretenen demostrar la viabilitat de diferents processos tecnològics per a transformar residus urbans orgànics en bioproductes amb valor per a la societat, en línia amb l'esmentada economia circular.

L'aportació de l'IVIA es duu a terme a través del grup d'Alimentació Animal del CITA, liderat per la Dra. Alba Cerisuelo, sota la coordinació del Dr. Ernesto Gómez. El projecte WaysTUP! està coordinat per la societat Agricultors de la Vega de València, serà finançat amb fons del programa Horitzó 2020, i la primera reunió del consorci s'ha dut a terme a València durant els dies 2 i 3 d'Octubre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imagen FEDER