DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA participa en el Fòrum INIA “Xylella fastidiosa en el context del canvi climàtic”

L'IVIA participa en el Fòrum INIA “Xylella fastidiosa en el context del canvi climàtic”

Xylella fastidiosa (XF) és un bacteri fitopatogen, que es transmet a través d'un insecte vector i és capaç de produir greus danys en nombroses espècies vegetals d'interés agrícola. És per això que la Unió Europea l'ha catalogada com un dels principals patògens de quarantena i ha establit mesures d'emergència per a evitar la seua introducció i propagació dins de la Unió.

En 2017 l'INIA va promoure la realització d'un projecte estatal, finançat per l'Agència Estatal d'Investigació, que integra a prestigiosos investigadors espanyols experts en aquest tema, per a estudiar, contindre i controlar l'avanç d'aquesta malaltia.

Amb la finalitat de mostrar l'estat del coneixement científic sobre l'impacte de XF a Espanya i preveure la seua patogenicitat sota diferents escenaris de canvi climàtic, l'INIA ha convocat el dijous 12 de desembre, un fòrum en el qual participen els investigadors que estan treballant en XF i en els seus insectes vectors, representants de les Administracions implicades en el control i gestió de la Sanitat Vegetal, representants dels agricultors afectats, representants de les indústries potencialment afectades (vi, oli, cítrics, fruita seca, sector forestal, etc.) i en general, totes les parts interessades.

El Fòrum "Xylella fastidiosa en el context del canvi climàtic" està organitzat per l'INIA i compta amb la col·laboració de la Interprofessional d'Olis d'Oliva d'Espanya, que cofinança una part d'aquests treballs a Espanya, i amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Per part de l'IVIA participa en aquest Fòrum el Dr. Antonio Vicent, del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia.