DESTAQUEM

« Ves enrere

Un full de ruta per a la citricultura espanyola

Un full de ruta per a la citricultura espanyola

El sector citrícola en general, i l'espanyol en particular, està sotmés a nombroses pressions i condicionants que, poden ser percebuts com a amenaces o com a oportunitats. Aquest segon enfocament, positiu i proactiu, és el que impregna el llibre "Un full de ruta per a la citricultura espanyola", publicat per Cajamar, que va ser presentat, en el format virtual que imposen les actuals circumstàncies, el passat 23 de juliol.

El treball, coordinat pel Dr Jose María Álvarez Coque (UPV) i el Dr. Enrique Moltó García (IVIA) analitza l'actual situació del sector, explora els escenaris futurs i realitza recomanacions concretes entorn de quatre eixos:

a) Els canvis organitzatius que han d'afrontar les diverses parts de la cadena de valor per a millorar la competitivitat del sector citrícola espanyol.
b) Les possibilitats que ofereix la innovació tecnològica per a millorar la rendibilitat de les explotacions.
c) La necessitat de millorar la sostenibilitat ambiental de la producció per a fer front al canvi climàtic.
d) Les oportunitats que ofereix harmonitzar la producció i la comercialització per a alleujar les tensions derivades dels necessaris acords comercials que imposa la globalització.

L'IVIA ha abordat principalment els aspectes relacionats amb els coneixements agronòmics i els impactes mediambientals de la citricultura, a través dels Centres de Producció Vegetal i Citricultura, Genòmica i Agroingeniería, en la part dedicada a la innovació tecnològica (eix b) i a través dels Centres de Protecció Vegetal i Biotecnologia, per al Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible, de Tecnologia de Postcollita i del Servei de Tecnologia del Reg, en la part de sostenibilitat ambiental (eix c). Per a això ha presentat diversos capítols enterament propis o en col·laboració amb experts de ANECOOP, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Politècnica de Cartagena o la Universitat de Còrdova.

El llibre compta amb aportacions de més de 44 especialistes de les institucions anteriorment citades, de la Universitat de València, de la Universitat de Còrdova, el IFAPA i de la Generalitat Valenciana.

Poden accedir al text complet del llibre en https://bit.ly/2D7Ffja