DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA participa en el Cicle de Jornades “BIOTECH ATTRACTION”

L'IVIA participa en el Cicle de Jornades “BIOTECH ATTRACTION”

La crisi sanitària actual ha impedit la celebració presencial de la 12a edició de la Fira Internacional del Sector de Fruites i Hortalisses "Fuit Attraction", que enguany se celebra exclusivament en format online.  A través de la nova plataforma tecnològica Fruit Attraction LIVEConnect es podran seguir totes les activitats. La fira es desenvoluparà al llarg de 31 dies en què tindran lloc nombroses jornades tècniques, debats, sessions i congressos monogràfics. Servirà també per a conéixer les novetats del mercat 2020 i per a presenciar les sessions organitzades pels propis expositors en una fira que serà el major esdeveniment i de major abast dels celebrats fins hui.

En aquest context, el passat 8 d'octubre va començar el Cicle de Jornades "BIOTECH ATTRACTION: Potencial de la agrobiologia per a la nova agricultura", una sèrie de quatre sessions que pretenen mostrar les tendències tecnològiques que marcaran el futur de l'agricultura.

El Dr. Manuel Talón, coordinador del centre de Genòmica de l'IVIA, va participar en la jornada "Noves eines per al desenvolupament de varietats i material vegetal". El Dr. Talón va ser l'encarregat de presentar  GOCITRUS, un innovador projecte creat en 2018 amb l'objectiu de crear un grup d'experts que treballaren en la identificació i elecció adequada de varietats. En la seua intervenció va explicar  els orígens d'un projecte que va nàixer per la crisi general de la citricultura espanyola. La generació d'un sistema d'identificació varietal i la creació d'una APP per a ajudar a la presa de decisions dels productors són els objectius de GOCITRUS, tal com va explicar el Dr. Talón, que també va parlar sobre el funcionament i l'impacte del projecte. 

Pots reviure-ho en el  canal de Yotube de Fruit Attraction.

La resta sessions incloses en les jornades "BIOTECH ATTRACTION" tindran lloc els dijous 15, 22 i 29 d'octubre i es retransmetran a través de la Plataforma FRUIT ATTRACTION LIVE CONNECT.