DESTAQUEM

« Ves enrere

Contracte predoctoral per a treballar en el projecte FUNGITECH "Optimització de la tecnologia d'aplicació per a l'ús efectiu de fongs entomopatogens

Contracte predoctoral per a treballar en el projecte FUNGITECH "Optimització de la tecnologia d'aplicació per a l'ús efectiu de fongs entomopatogens

La creixent consciència mediambiental i la preocupació social de la Unió Europea per preservar la salut de les persones i els animals, han estimulat importants mesures legislatives per a minimitzar els riscos associats amb l'ús de plaguicides químics. Els agents de control biològic amplien les eines disponibles per al maneig integrat de plagues, i són essencials per a la producció ecològica, per la qual cosa s'espera que servisquen per a reduir dràsticament l'ús de plaguicides químics.

Entre els agents de control biològic, els fongs entomopatogens tenen major potencial que els bacteris o els virus perquè infecten als seus hostes a través de la cutícula (sense necessitat d'ingestió) i els seus compostos insecticides es consideren assegurances per als éssers humans, el medi ambient i els organismes no objectiu. Per això, en els últims anys s'han situat a l'avantguarda del desenvolupament global d'estratègies alternatives de biocontrol per a tefrítids. No obstant això, la seua aplicació eficaç requereix que arriben al seu objectiu i romanguen viables durant i després del procés d'aplicació.

El projecte FUNGITECH, la Investigadora Principal del qual és la Dra. Patrícia Chueca, del Centre de Agroenginyeria de l'IVIA, té com a objectiu generar nous coneixements sobre els factors que incideixen en la distribució i eficàcia d'aquests agents de biocontrol, amb la finalitat de desenvolupar tecnologies per a la seua òptima aplicació i màxima eficàcia. El projecte se centrarà en l'aplicació de fongs entomopatogens per a controlar la mosca del mediterrani (Ceratitits capitata Wied.) i en la transferència dels resultats a un sector agrícola que demanda cada vegada amb major força eines de control de plagues ecocompatibles.

Les persones que reunisquen els requisits i estiguen interessades a treballar en aquest projecte poden sol·licitar un contracte a través d'una convocatòria d'ajudes de l'Agència Estatal d'Investigació. Aquestes ajudes tenen com a finalitat la formació de doctors mitjançant el finançament de contractes laborals a fi que investigadors en formació realitzen una tesi doctoral associada a un projecte d'investigació. En aquest sentit, la convocatòria oferta un lloc lligat al projecte FUNGITECH (PID2019-106336RR-I00) que és el que s'haurà de sol·licitar.
La duració del contracte és de quatre anys i el lloc de treball serà el Centre de Agroenginyeria de l'IVIA a Moncada (València).

Molt important: el termini per a la presentació de candidatures és del 13 al 27 d'octubre i es realitza a través de l'Agència Estatal d'Investigació.

S'agraeix la difusió d'aquesta informació a totes les persones que puguen estar interessades.