DESTAQUEM

« Ves enrere

Contracte predoctoral per a treballar en el projecte “Control biològic de conservació: augment de les infraestructures ecològiques per a millorar la depredació i el parasitisme de plagues clau de cítrics”

Contracte predoctoral per a treballar en el projecte “Control biològic de conservació: augment de les infraestructures ecològiques per a millorar la depredació i el parasitisme de plagues clau de cítrics”

El agroecosistema del cultiu de cítrics es caracteritza per albergar nombroses espècies de fitòfags que tenen el potencial d'aconseguir l'estatus de plaga però que per norma general estan ben regulats per un ric complex en enemics naturals (parasitoides i depredadors). Així i tot, existeix un nombre reduït de fitòfags que amb freqüència escapen al control biològic d'aquests enemics naturals constituint el que es coneix com a plagues clau. La gestió adequada d'infraestructures ecològiques, com poden ser les cobertes vegetals, ajuda a millorar la funció reguladora d'aquest complex d'enemics naturals. Diferents estudis realitzats pel grup d'entomologia del Centre de Protecció Vegetal de l'IVIA durant els últims anys demostren aquests beneficis. No obstant això, encara existeix un llarg camí per recórrer per a optimitzar la implementació d'aquesta mena d'estratègies.

El present projecte, l'Investigador Principal del qual és el Dr. César Monzó Ferrer, del centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA, té com a objectius i) estudiar i entendre els mecanismes mitjançant els quals l'ús d'aquestes infraestructures beneficia el control biològic de plagues clau i ii) implementar i avaluar els beneficis en la gestió de plagues de diferents dissenys d'infraestructures ecològiques en cítrics.

Les persones que reunisquen els requisits i estiguen interessades a treballar en aquest projecte poden sol·licitar un contracte a través de la recent convocatòria d'Ajudes per a contractes predoctorals per a la formació de doctors 2020 del Subprograma Estatal de Formació del Programa Estatal de Promoció del Talent i la seua Ocupabilitat en I+D+i, en el marc del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020. Aquestes ajudes tenen com a finalitat la formació de doctors mitjançant el finançament de contractes laborals a fi que investigadors en formació realitzen una tesi doctoral associada a un projecte d'investigació. El present projecte té com a codi de referència INIA-2020-0010 dins dels projectes CCAA-INIA.

La duració del contracte és de quatre anys i el lloc de treball serà el Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA a Moncada (València).

El termini per a la presentació de candidatures és del 13 al 27 d'octubre a les 14.00 hores i es realitza a través de l'Agència Estatal d'Investigació.