DESTAQUEM

« Ves enrere

L'IVIA OBTÉ UN PROJECTE “EUROPA EXCEL·LÈNCIA”

L'IVIA OBTÉ UN PROJECTE “EUROPA EXCEL·LÈNCIA”

El projecte té com a objectiu avaluar l'efecte dels insecticides en els agents de control biològic.

El Ministeri de Ciència i Investigació ha concedit un projecte "Europa Excel·lència" a l'IVIA per a conéixer els efectes que tenen els insecticides sobre els agents de control biològic. L'objectiu principal del projecte serà determinar i avaluar com els insecticides afecten negativament els agents de control biològic a través de la melassa que excreten hemípters com els pugons, pseudocòccids o mosques blanques entre altres. Els agents de control biològic, com són els parasitoides i depredadors, són els responsables del control de la majoria de plagues que afecten la nostra agricultura. No obstant això, la seua acció es veu, sovint, afectada pels tractaments amb insecticides poc respectuosos. El projecte porta per títol "Melassa, el nou paradigma de la toxicitat dels insecticides" i estarà liderat pel Dr. Alejandro Tena Barreda, investigador del Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia de l'IVIA.

L'objectiu dels projectes "Europa Excel·lència" és impulsar la internacionalització de les activitats d'I+D i contribuir a l'avanç del coneixement per a afrontar els desafiaments que la investigació espanyola té en el context de l'Espai Europeu d'Investigació, fomentant la participació d'investigadors amb trajectòries científiques prometedores. A més, es tracta de projectes d'investigació cientificotècnics relacionats amb els objectius de les propostes remeses i avaluades positivament i considerades elegibles pel Consell Europeu d'Investigació, però que per raons pressupostàries no han pogut ser finalment finançades per aquest organisme. Enguany el Ministeri de Ciència i Investigació ha finançat 20 projectes "Europa Excel·lència" per a tots els àmbits científics, entre ells es troba el projecte presentat per l'IVIA. Els projectes finançats es poden visitar en la web del Ministeri.

L'IVIA ha treballat en els últims anys per a conéixer els efectes secundaris que els insecticides tenen sobre els agents de control biològic i en el control de les plagues. Fruit d'aquesta línia de treball, el grup d'Entomologia ha publicat nombrosos articles científics que han donat lloc a recomanacions per al sector. El finançament d'aquest prestigiós projecte permetrà continuar treballant en aquesta línia per a aconseguir una agricultura cada vegada més precisa.