Visualització de contingut web

DiKaCoVal

 

 

El caqui, amb una quota exportadora superior al 70%, s'ha convertit en un dels cultius més rendibles de la Comunitat Valenciana i en la principal alternativa als cítrics. La seua rendibilitat, no obstant això s'ha reduït en els últims anys per l'increment de l'oferta. Per a solucionar aquest problema ha sorgit el projecte "DiKaCoVal: Diversificació de la gamma varietal del caqui a la Comunitat Valenciana davant el repte del canvi climàtic" en el qual participa l'IVIA al costat de Cajamar i Anecoop.

El projecte busca augmentar la gamma varietal del caqui, basada exclusivament en l'actualitat en la varietat ‘Rojo Brillant', de gran qualitat però que requereix d'un tractament d'eliminació de la astringència que encareix el preu. Per això, un dels principals objectius se centra en l'assaig de varietats no astringents d'origen japonés que puguen completar la campanya de caqui.

Per a més informació:

Plantació de les diferents combinacions empelt/patró

de les varietats de caqui no astringents.

Plantes micropropagades a partir d'explants de fulla.