Visualització de contingut web

Projecte europeu "POnTE"

 El passat 27 de novembre es va celebrar la primera reunió de treball del projecte europeu POnTE (Pest Organisms Threatening Europe) del programa Horitzó 2020. L'IVIA participa amb un equip pluridisciplinar de científics experts en bacteriologia, modelització i agroenginyeria, amb finançament de la Comissió Europea. 

 
La reunió, amb més de 50 assistents de tota Europa, es va celebrar a Roma en la seu de el 'Consiglio Nazionale delle Ricerche', entitat coordinadora del projecte. POnTE incorpora un total de 25 equips de recerca d'organismes públics, empreses i organitzacions de productors de 10 països europeus, a més de Costa Rica i Israel. 
 
Reunión inicial proyecto europeo POnTE en Roma
 
El projecte POnTE comprèn recerques sobre el bacteri Xylella fastidiosa, recentment introduït en el continent europeu, que causa malalties letals en cultius llenyosos de gran importància a la Comunitat Valenciana com els cítrics, la vinya i l'olivera. 
 
També es realitzen treballs sobre el bacteri ‘Candidatus Liberibacter solanacearum', que afecta a cultius hortícoles com la creïlla i la carlota, i els fongs Chalara fraxinea i Phytophthora que afecten greument a les plantes forestals. 
 
En la reunió de llançament es van concretar les diferents línies de recerca sobre la genètica i biologia d'aquests patògens i els seus vectors, el desenvolupament de mètodes de diagnòstic ràpid de laboratori i la seua detecció precoç en camp mitjançant sistemes de visió artificial. Es van plantejar diferents estratègies per al seu control integrat i mesures de quarentena per a evitar la seua expansió a noves zones. POnTE inclou la realització de nombroses activitats per a transferir els resultats al sector productor. A més dels equips de recerca, a la reunió va acudir també un representant de la ‘Research Executive Agency' de la Comissió Europea, responsable de la gestió dels fons de recerca.
 
Més informació (en anglés) a la pàgina del Projecte en la web del coordinador